Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει...και φέτος θα είναι διαφορετική!!! Ο Πρόεδρος, ο Σύλλογος μας και ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα στην πλατεία του χωριού !!!

Μια μέρα αφιερωμένη στον Αχιλλέα Κολέτσο... τον άνθρωπο που ήταν πάντα πρώτος στις γιορτές, στα γλέντια και στις χαρές!!!    Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αυλώνας “ΡΕΑ”

apokries2020


           ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ

Με πολύ κέφι και όρεξη για δουλειά, το καινούργιο και νεανικό Δ. Σ. του Συλλόγου μας, προχωράει σε μια νέα δημιουργική πορεία..!  Φωτογραφίες 


Την Κυριακή 1/12/2019 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, και διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών είναι τα εξής:

                   Εγγεγραμμένοι: 28 Ψήφισαν: 28 Άκυρα:Λευκά: 2

                                 Έλαβαν:

                                 Βουδούρη Ευγενία:          17

                                 Λαμπροπούλου Μαρίνα:  15

                                 Κολέτσος Βασίλης:           14

                                Κεραμυδά Δήμητρα:          13

                                Αδαμοπούλου Ελεωνόρα: 10

                                Κολέτσου Έφη:                    6

 

         Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία 2019- 2021 έχει ως εξής:

                               Πρόεδρος:                         Λαμπροπούλου Μαρίνα

                               Αντιπρόεδρος:                  Κολέτσος Βασίλης
                               Γραμματέας:                      Βουδούρη Ευγενία
                               Ταμίας:                               Κεραμυδά Δήμητρα
                               Μέλος:                                Αδαμοπούλου Ελεωνόρα
                               Αναπληρωματικό μέλος:  Κολέτσου Έφη

        Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι:
                             Λιακόπουλος Κωνσταντίνος

                             Καπερώνης Άρης

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας, καλή δύναμη και καλή θητεία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο!


                                  Η Αυλώνα από ψηλά!!! video 

   Το βίντεο είναι με  Drone από το γήπεδο της Αυλώνας τον Αύγουστο του 2019 απο τον  John Tzanis.


ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΔΑ
ΑΥΛΩΝΑ Σάββατο 27 Ιουλίου 2019
27η ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΔΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»

                                                                 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


        ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ!

 Με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό και με πολλούς μεζέδες που ετοίμασαν και πρόσφεραν οι φίλοι και συγχωριανοί!

 Με τον "σώγαμπρο" στην ωραία Καλλίτσαινα, Δημήτρη Γεωργόπουλο να πρωτοστατεί στο τραγούδι και στον χορό - μέχρι και το "κουτί" για την ενίσχυση του Συλλόγου περιέφερε..!!!

 Και, πάμε για καλλίτερα στην Αυλώνα! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ    


  Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιώρη Καπερώνη, πιστή μεταφορά από τα τετράδια του,όπου,για χρόνια πολλά, έγραφε κομμάτια απ' τη ζωή του, την σκληρή ζωή στην Αυλώνα εκείνου του καιρού και διάφορες ιστορίες της εποχής.

  Με μια γραφή απλή, ειλικρινή και αντικειμενική. Και με το λεπτό χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζε.

  Μπορείτε να το ζητήσετε στην Αυλώνα, από το καφενείο του Κώστα Καπερώνη, από τον Διονύση Καπερώνη, από τον Σπύρο τρουπακη και από τον Σύλλογο Αυλωνιτών Τριφυλίας.

kaperonisgeo01


 

Ημερολόγιο 2018! Έτοιμο, πανέμορφο, ολόφρεσκο, σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 40 χρόνων δημιουργίας από τον Καλλιτέχνη Spyros Troupakis- παραγγελίες δεχόμεθα! 


Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, έγινε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Παρά το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή (22 Οκτωβρίου), δεν υπήρξε απαρτία, αυτή επιτεύχθηκε στις 29/10. Είδαμε κάποιους για πρώτη φορά και άλλοι μπορεί να συμμετείχαν ξανά μετά από αρκετό καιρό αποχής από τα δρώμενα του Συλλόγου. Και τις δύο Κυριακές, συζητήσαμε μεταξύ μας, γίναμε κοινωνοί ιδεών και απόψεων, που κύριο άξονά τους είχαν την έγνοια και την φροντίδα τόσο για το χωριό μας, όσο και για την ενίσχυση των σχέσεων των Αυλωνιτών μεταξύ τους. Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, μονοπώλησε τη συζήτηση η ανταλλαγή απόψεων για δράσεις και εκδηλώσεις που θα συσπειρώσουν νέα και παλαιότερα μέλη γύρω από έναν Σύλλογο δραστήριο, ενεργό και ζωντανό. Έναν Σύλλογο που λειτουργώντας έτσι θα είναι το έδαφος για να ζυμωθούμε στον διάλογο, να μάθουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, να σκεφτούμε , να προτείνουμε, να ξανασκεφτούμε και εντέλει να κάνουμε πράξη όσα θα κάνουν την ζωή στο χωριό –και όχι μόνο- ομορφότερη.ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ


Το Σάββατο 12 Αυγούστου, γέμισε το προαύλιο του σχολείου στην Αυλώνα από κόσμο κι από ήχους, παραδοσιακούς, αλλά και τόσο νέους συνάμα. Οι Bandallusia μας χάρισαν  μία μοναδική εμπειρία!
Ήρθαν στο χωριό μας (μαζί με πλήθος κόσμου) για να δώσουν το έναυσμα στην καθιέρωση μουσικής συναυλίας στον τόπο μας, κάτι που είχε να γίνει πάρα πολλά χρόνια..
Περάσαμε ένα μαγευτικό βράδυ, ακούγοντας τις μελωδίες τους, χορεύοντας όλοι μαζί, διασκεδάζοντας μέχρι αργά.
Τους ευχαριστούμε δεόντως για την παρουσία τους και τους περιμένουμε σύντομα ξανά κοντά μας!
Το πρώτο μας βήμα έγινε, κι ελπίζουμε να εξακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια η καλοκαιρινή μας συναυλιακή γιορτή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1 1 20170711 1290485499

https://www.youtube.com/watch?v=c-cdIXfwIQg


Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

"Έφτασε το καλοκαίρι και ο Ιούλιος κοντεύει. Το ποτάμι είναι εκεί και περιμένει τους εραστές του.

περισσότερα...


Φωτογραφίες από το ρεμπέτικο γλέντι στις 5/2/2017 στα γραφεία του Συλλόγου.


Αγαπητοί συμπατριώτες,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας προσκαλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία του χωριού μας, μπροστά από το κοινοτικό γραφείο,

τη Δευτέρα 17 Απριλίου και ώρα 18.00 με θέμα:

«Ενημέρωση- συζήτηση για τοπικά θέματα»

Αν ο καιρός δεν είναι καλός, η συγκέντρωση θα μεταφερθεί στο Σχολείο.


Συνάντηση Δημάρχου Τριφυλίας με τα Προεδρεία Συλλόγων

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Αυλωνιτών εκπροσωπούμενος από τρία μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκε στην συνάντηση των συλλόγων με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, την οποία διοργάνωσε η ομοσπονδία συλλόγων Τριφυλίας. περισσότερα...


 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας  Αυλώνα 07/01/2017 - Οι γυναίκες του χωριού μας έκοψαν την Βασιλόπιτα!! 

Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που συμμετείχατε παρά το πολύ κρύο, όσους βοήθησαν στην υλοποίηση και την οργάνωση της εκδήλωσης, και ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλες τις κυρίες που προσέφεραν τις νοστιμιές που ευχαριστηθήκαμε όλοι! Πολλές ευχές στον τυχερό του φλουριού για υγεία και τύχη, και, καλή αντάμωση στα επόμενα. Φωτογραφίεςvideo 


Κατέφτασε το ημερολόγιό μας για τη νέα χρονιά! Διαφορετικό, ανανεωμένο, σε νέο μέγεθος και σε πολύ ελκυστική τιμή, χωρίς να αφαιρέσουμε τίποτα από την γνωστή του ποιότητα.

Προμηθευτείτε το με μηνύματα, τηλεφωνικά, ή με email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Εκ μέρους του ΔΣ σας μεταφέρω τις πιο θερμές ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη για όλον τον κόσμο. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

hmer201717 


  Την Παρασκευή 23/12/2016, στο Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τους πρώην προέδρους Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Σπύρο Τρουπάκη καθώς και τον Διαμαντή Μητρόπουλο, πολύτιμο μέλος του Συλλόγου και ημιμόνιμο κάτοικο του χωριού.
  Συζητήσαμε για το παρελθόν και το μέλλον του Συλλόγου, ζητήσαμε την αναμφισβήτητη πείρα τους για το πως μπορεί να προχωρήσει ο Σύλλογος μονοιασμένος, ενώνοντας όλους τους Αυλωνίτες και λάβαμε ως πολύτιμο δώρο την ολόθυμη υποστήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή.
  Το τέλος της βραδιάς μας επιφύλασσε μια έκπληξη αφού καθώς μαθαίναμε τα "μυστικά" του Συλλόγου από τους πρώην προέδρους, ανακαλύψαμε μια ξεχασμένη χρυσή λίρα που αποτελεί πλέον περιουσία του Συλλόγου.
  Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη συνάντηση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για άλλες τέτοιες με οποιονδήποτε θέλει να προσφέρει στον Σύλλογο και στο Χωριό.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....


  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αυλωνιτών Τριφυλίας σας κάνει γνωστά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που έλαβαν χώρα κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου την 23η Οκτωβρίου 2016. περισσότερα....


 Φωτογραφίες από την όμορφη <<ρεμπέτικη>> βραδιά στο Ταβερνείο Αρετή.

Αυλώνα στις 15/08/2016. Τιμητική εκδήλωση για την παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Δημήτρη Κολέτσου στις  20 Αύγουστου 2016 και ώρα 20:00 στην πλατεία της Τ.Κ. Αυλώνας.

                                         Άρθρο <<Φωνής>> 

                   Διευκρίνιση  από  την Δ. Κεραμυδά στο Άρθρο της <<Φωνής>>


 

 ΔΙΑΒΑΣΗ  ΣΤΗ ΝΕΔΑ - 23/07/2016

 Τιμούμε τη μνήμη του Σωτήρη Λαμπρόπουλου, συναντιόμαστε δίπλα στην όμορφη νύμφη της Νέδας, περπατάμε το ποτάμι και γλεντάμε στην πλατεία της Αυλώνας! 

                                             ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 NEDA1602

 


Απόκριες στην Αυλώνα 2016

Φέτος μαζευτήκαμε στο Σχολείο του χωριού, αφού ο καιρός δεν επέτρεπε να γίνει το γλέντι μας στην πλατεία. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας, το κέφι σας, τους χορούς και τα τραγούδια σας. Ευχαριστούμε επίσης ολόθερμα όσους βοήθησαν, υλικά και ηθικά να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας. Στο τέλος, οι μερίδες φαγητού που περίσσεψαν μοιράστηκαν σε σπίτια του χωριού όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ όσες απέμειναν (περίπου 20 με 30), μεταφέρθηκαν άμεσα στην Αθήνα και διατέθηκαν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο.   Φωτογραφίες

apokries201611 

 


ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.....Φωτογραφικές από το Αρχείο του Επαμεινώνδα Παπαδόπουλου.


Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου Αυλωνιτών.

Η συμμετοχή κινήθηκε και πάλι σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών μας, αλλά η συζήτηση που έγινε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα. Ευχαριστούμε πολύ όσους επέλεξαν να έρθουν, κι ευχόμαστε σύντομα η αίθουσα να γεμίσει και πάλι!

Εισήγηση Δ.Σ.  Δελτίο τύπου.  Επιστολή επιτροπής.    Φωτογραφίες.

 


                    Πανηγύρι όπως παλιά, με σεβασμό στην παράδοση!

Ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας ξαναζωντανεύει το παραδοσιακό πανηγύρι δημιουργώντας μια δυναμική 
έλξης ιδιαίτερα στους νέους της ευρύτερης περιοχής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
pan2015kin01
 
  

    Περισσότεροι από 200 ήταν οι φίλοι της Νέδας που πήραν μέρος στο άρτια οργανωμένο περπάτημα στις 25/07/2015. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 NEDA201522
 

   Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αυλωνιτών Τριφυλίας θα ήθελε να ευχαριστήσει το συγχωριανό μας (που επιθυμεί να μη γίνει γνωστό το όνομά του) για τη δωρεά στον Σύλλογο ενός βιντεοπροβολέα (projector) για τις ανάγκες των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε και την δυνατότητα προβολής βίντεο και φωτογραφιών. 
     Ο ίδιος με την κίνηση του αυτή, φανερώνει την ανιδιοτελή αγάπη του για το χωριό μας. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον συγχωριανό μας για την πολύτιμη προσφορά του, όπως επίσης να εκφράσουμε την άποψη ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, καθώς το χωριό αλλά και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σε αυτό, εκτός από απόλυτη προτεραιότητά μας, θα έπρεπε να τυγχάνουν της υποστήριξής μας ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμήσεων ή ιδιοτελών συμφερόντων.
 
Το παρακάτω πρόγραμμα προβολών είναι αποτέλεσμα και το πρώτο δείγμα γραφής από την παραπάνω προσφορά.CINE AVLONA...
 
  

                               

                Ο Μάιος των λουλουδιών και της ελπίδας.

        Πως γιόρταζαν οι Αυλωνίτες την Πρωτομαγιά. περισσότερα... 


Η γιορτή του Αι – Γιωργιού στην Αυλώνα.


Χρόνια Πολλά και τις ευχές μας για Καλή Ανάσταση στους απανταχού αυλωνίτες!

Φωτογραφίες από τον στολισμό του Επιταφίου κ του ποδοσφαιρικού αγώνα

εις μνήμην του Αντώνη Β. Βουδούρη.

pasxa201501

 


  apokrie1519  Ο σύλλογος και το τοπικό συμβούλιο οργάνωσαν για έκτη φορά τα τελευταία  7 χρονιά γιορτή Αποκριάς στο χωριό. Η συμμετοχή από τους συγχωριανούς μας και από τα  άλλα χωριά ήταν σημαντική περίπου 100 φίλοι παρευρέθηκαν, χόρεψαν και τραγούδησαν στις 2 ταβέρνες, μιας  και είχαμε κόντρα τον καιρό έβρεχε ασταμάτητα, το κρύο και ο αέρας δεν μας νοιάζει !!. Η εκδήλωση αυτή δείχνει να είναι σημαντική για την κοινωνία του χωριού που  την στηρίζει καθολικά, με του νέους να συμμετέχουν στα <<μασκαριλίκια>> και να αναζητούν ιδέες για το πώς θα γίνει ακόμα καλύτερη.

     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ      ΒΙΝΤΕΟ


 

Ευχές για το νέο έτος 2015 και κάτι παραπάνω από τον Βασίλη Κολέτσο. περισσότερα.....  


 

   Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και χορός. Με πολύ κέφι και χορό, κόψαμε την πίτα μας στο γνωστό κι αγαπημένο Ποντίκι!

 Φωτογραφίες.....

 

 

 

     

 


 

  Φωτογραφίες από το περπάτημα στη Νέδα, που έγινε στις 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014. 

  Κάτι περισσότερο από ότι ονειρευτήκαμε ήταν και το φετινό  πέρασμα στη Νέδα, έχει ομορφιά και δύναμη το ποτάμι μας.

 Εκδηλώσεις σαν αυτές προάγουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

    


 

    Δημοτικές εκλογές Δήμου Τριφυλίας: Ο Γεώργιος Κ. Τσακανίκας εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Τριφυλίιας και ο Ιωάννης Π. Λαμπρόπουλος εκπρόσωπος τοπικού διαμερίσματος Αυλώνας περισσότερα......


    Όλα πήγαν καλά με τις απόκριες μας... Όλες οι γυναίκες του χωριού έδωσαν το παρόν με τα καλούδια που ετοίμασαν, και οι δυό ταβέρνες της Αυλώνας μας πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους..!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 


 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το χορό του Συλλόγου Αυλωνιτών για το 2014.

 

 

 

 

 


  Η Αυλώνα ξανάζησε στιγμές αυθεντικού πανηγυριού!Ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας, με την αμέριστη συμπαράσταση του τοπικού συμβουλίου, χάραξε ένα καινούριο δρόμο στα τοπικά πανηγύρια, τολμώντας την επιλογή μιας ποιοτικής ορχήστρας, με τη Μάρω Λύτρα και τους συνεργάτες της, με σωστό και πεντακάθαρο ήχο, κάτι που ο κόσμος αγκάλιασε και έδειξε ότι έλειπε από τον τόπο μας.Το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι πρωΐας, με μπροστάρηδες τους νέους της Αυλώνας και των γύρω χωριών. 

Φωτογραφίες 

Άρθρα για το Πανηγύρι στην Αυλώνα το 2013